back
Blog > Pazarlama
WellCrea Yönetici Ortağı Besta Yazman: Pazarlama Dünyasında Birlikte Yükselmek için MMA Türkiye
Pazarlama
B2B
25 Mart 2024
WellCrea Yönetici Ortağı Besta Yazman: Pazarlama Dünyasında Birlikte Yükselmek için MMA Türkiye
Paylaş
Link Copy Facebook Twitter Linkedin
Bu ay BizBize köşemizin değerli bir konuğu var: Henüz yayına aldığımız ve halen beta sürümünde olan websitemiz www.mmaturkiye.org.tr'nin tasarımını ve yazılımını gerçekleştiren, MMA Türkiye'nin dinamik ailesinden WellCrea’nın Yönetici Ortağı Beste Yazman. Bu keyifli söyleşi, pazarlama dünyasına ışık tutarken, sektördeki güncel eğilimler ve gelecek vizyonu hakkında önemli bilgiler paylaşıyor.

Yazman, pazarlama dünyasına dair görüşlerini iletirken MMA Türkiye ile ilgili samimi ve içten duygu ve düşüncelerini bizlerle paylaştı. MMA Türkiye'ye büyük katkılar sunan WellCrea'nın hakkımızda söyledikleri ile ne kadar mutlu olduğumuzu bu satırlarda ifade etmek zor. Ne diyebiliriz ki "We love you WellCrea"dan başka...

MMA Türkiye'nin bir parçası olmak sizin için ne ifade ediyor?
Aidiyet… Aidiyet hissettirebilmenin önemli olduğunu düşünüyorum. Kendini ait hissettiğin her alanda hem genel başarıya hem de kişisel hedeflerine ulaşmak için çaba sarf edersin. MMA ailesinin bir parçası olmak, bizlere sektörel sorumluluklarımızı hatırlatıyor. Eğer bu oluşuma katkıda bulunarak gelişime de katkı sağlayabiliyorsak, bu bizim için büyük bir mutluluk olur.

Size "MMA Türkiye nedir?" diye soran bir kişiye bu oluşumu nasıl anlatırsınız? Hangi özelliklerini vurgulamayı tercih edersiniz?
Geniş bir kitleyi kucaklayarak, reklam dünyasındaki farklı disiplinlerden gelen profesyonelleri bir araya getiren MMA, inovatif düşüncelerin ve çözüm stratejilerinin çeşitlenmesine katkı sağlıyor. Gelecek pazarlama stratejilerini anlamamıza, yön vermemize, tartışmamıza olanak sağlayan bir oluşum diyebilirim. Bu sayede güçlü ilişkiler kurarak farklı perspektifler kazanıyoruz.

MMA Türkiye üyeleri arasındaki sinerjiyi nasıl özetlersiniz?
Pazarlama dünyasının geleceğine şekil veren bu ekibin sırrı sizce ne? BY: Bence bu birlikteliğin başarısının sırrı, birbirine farklı bakış açıları ve beceriler sunan üyelerin bir araya gelerek güçlü bir kolektif bilgelik oluşturmasıdır. Pazarlama dünyasının geleceğine şekil veren bu ekip, hızla değişen trendlere uyum sağlama yeteneği, inovasyona açıklık ve iş birliği ruhu ile öne çıkıyor.

Pazarlama alanında kendinizi nasıl güncel tutuyorsunuz? Hangi kaynaklardan besleniyorsunuz ve MMA bu alanda size neler sağlıyor?
WellCrea, bir partner ajans olarak META, Google, TikTok, Snapchat gibi teknoloji platformları için içerik üretimi konusunda uzmanlaşmış bir ortak rozeti taşıyor. Bu iş modeli gereği sürekli güncel kalmamız gerekiyor. Partner olduğumuz platformlar, bulunduğumuz alandaki önemli bir kısmı oluşturuyor. Bu nedenle, bu platformlarla bilgi alışverişi yapıyoruz; bilgi, hedef kitle ve trendler konusunda sürekli olarak güncel kalıyoruz. Aynı zamanda çeşitli online kaynaklardan eş zamanlı araştırma ve analiz raporları okuyoruz. MMA, global düzeyde önemli destek ve emek sağlayarak, pazarlama dünyasındaki yenilikleri, uygulamaları ve yeni trendleri içeren eğitim, anlatımlar, makaleler ve araştırmalarla bilgi düzeyimizi güncel tutmamıza yardımcı oluyor.

Sizce MMA’in diğer organizasyonlardan farkı ne?
Sürekli eğitim ve gelişim fırsatları sunarak, sektördeki değişimlere ayak uydurmayı teşvik eder. Güçlü bir iş birliği ve networking olanağı sağlar. Bu, sektördeki profesyonellerin birbirleriyle bağlantı kurmalarını, deneyim paylaşmalarını ve iş fırsatları oluşturmalarını kolaylaştırır. Sektörel sorumlulukları hatırlatarak, etik standartları yükseltmeyi ve toplumsal sorumluluk projelerine katkı sağlamayı amaçlar. Hızla değişen pazarlama trendlerine uyum sağlama konusunda lider bir konumda bulunur. Ve en değerlisi her zaman samimi ve gelişime açıktır.

Şimdiye kadar katıldığınız, en keyif aldığınız MMA etkinliği hangisiydi? Bu etkinliği özel kılan neydi?
SMARTIES ’23'te jüri koltuğunda bulunmak, geçmiş dönemde gerçekleşen en yenilikçi ve yaratıcı projelerin yarıştığı bir ortamda yer almamı sağlayarak benim için son derece özel bir tecrübe oldu. Etkinlik günü ve başvuru sürecinde tüm zamanların en yüksek katılımına şahit olmak, MMA ailesiyle bir arada olmak, yaratıcılığın, başarının ve modern pazarlamanın zirvesinde bulunmak keyif dolu bir deneyimdi.

MMA gibi sürekli gelişen bir ailenin parçası olarak sizin bu dinamik oluşuma katkılarınız nelerdir?
MMA ailesinin bir parçası olmak, bizlere sektörel sorumluluklarımızı hatırlatıyor. Her bir üyenin, yapı içinde buluşabileceği bir noktada desteğini göstermesi gerektiğine inanıyorum. WellCrea olarak partner ajans olmamızın getirdiği ana odak, dikey dünyada dinamik içerik üretimi olsa da, içeriğin bulunduğu her alanda bütünlüğü sahiplenerek var olmayı tercih ediyoruz. Bu yıl, MMA'in hem Türkiye hem de global web sitelerinde kreatif ve altyapı süreçlerinde destek sağlama fırsatını yakaladık. Ekip olarak bu süreçte bize güvendikleri ve bu fırsatı tanıdıkları için tüm MMA ekibine teşekkür ederiz.
arrow
BYOAI: Pazarlama Profesyonelleri İçin Yeni Bir Dönem
BYOAI: Pazarlama Profesyonelleri İçin Yeni Bir Dönem
18 Mayıs 2024
Newsletter
Güncel bültenlere ilk sen ulaşarak
MMA Türkiye’den haberdar ol!
Müeyyetzade Mah.
Kemeraltı Cad. No: 24 - A Beyoğlu / İstanbul
© 2023 Tüm hakları saklıdır.